همکاری دانشگاه رازی و شرکت چالیش ترکیه در طرح کشت ذرت بذری - پردیس کشاورزی و منابع طبیعی
مهارتافزایی دانشجویان در طرح کشت ذرت بذری
همکاری دانشگاه رازی و شرکت چالیش ترکیه در طرح کشت ذرت بذری
این طرح بر اساس قراردی مشارکتی و تقاضا محور بین دانشگاه رازی به عنوان مجری طرح و شرکت چالیش ترکیه به عنوان حامی مالی طرح به اجرا درآمده است و این طرح را میتوان یک نمونه موفق از ارتباط و همکاری دانشگاه و جامعه و صنعت دانست.
مهارتافزایی دانشجویان کلید توسعه نقش دانشگاه در ارتقاء جامعه
با همکاری دانشگاه رازی و شرکت چالیش ترکیه کشت ذرت بذری در دانشگاه رازی انجام شد.
دکتر علیرضا باقری، عضو هیئت علمی گروه مهندسی تولید و ژنتیک دانشگاه رازی ومجری طرح در این خصوص اظهار داشت: این طرح بر اساس قراردی مشارکتی و تقاضا محور بین دانشگاه رازی به عنوان مجری طرح و شرکت چالیش ترکیه به عنوان حامی مالی طرح به اجرا درآمده است و این طرح را میتوان یک نمونه موفق از ارتباط و همکاری دانشگاه و جامعه و صنعت دانست.
وی افزود: مزارع تولید ذرت بذری به منظور تولید بذر هیبرید که دارای ویژگی های بهتر از جمله عملکرد بیشتر و سازگاری بهتر با شرایط محیطی و همچنین مقاومت بیشتر به آفات و بیماری هستند.
در مزارع ذرت بذری از لاینهای خالص و اصلاح شده مادری و پدری استفاده میشود، به صورتی که چهار لاین مادری و دو لاین پدری کشت میشود و در مرحله گردهافشانی عمل تاسل کشی روی لاینهای مادری انجام گرفته و گرده از این بوتهها حذف میگردد با انجام این عمل گرده برای عمل لقاح از لاینهای پدری تامین میشود.
دکتر باقری بیان کرد: عمل گرده افشانی یا به وسیله باد یا با استفاده از دستگاه انجام گرفته و در نهایت بذر ذرت هیبرید تولید شده این مزرعه که رقم BC678 است، برای کشت به دست کشاورز میرسد.
مهندس هادی کیانی نژاد، دبیر انجمن علمی دانشجویی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه رازی اظهار داشت: با هماهنگی و تفاهم انجام شده با جناب آقای دکتر علیرضا باقری به عنوان مجری این طرح، دانشجویان جهت مهارتافزایی و همچنین اشتغال دعوت به همکاری شدند. در طی کشت ذرت بذری، دانشجویان با مراحل کاشت، داشت و برداشت این محصول آشنا شدند و در طی مراحل به صورت عملی با پروژه همکاری داشته و ضمن فراگیری مهارت لازم، دستمزد نیز دریافت کردند.
وی افزود: برای حرکت در جهت افزایش نقش مهارتآموزی دانشگاه، دعوت به همکاری از دانشجویان برای شررکت در چنین طرحهایی ضروریست و نیاز به توجه بیشتر مسئولین دانشگاه را دارد.
کلیپ تهیه شده در مورد این طرح توسط استودیو علوم زیستی رازی:
شناسه : 5036085