امحای ۱۴۰ کیلوگرم پسماند مواد سرطان‌زا اتیدیوم بروماید

برای اولین بار در دانشگاه رازی صورت گرفت؛

امحای ۱۴۰ کیلوگرم پسماند مواد سرطان‌زا اتیدیوم بروماید

دکترعلی بهشتی‌آل‌آقا رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه از امحای ۱۴۰ کیلوگرم پسماند اتیدیوم بروماید، خبر داد و اظهار داشت: اتیدیوم بروماید یکی از سرطان‌زاترین مواد در کره خاکی است و از بین بردن پسماندهای مربوط به آزمایشگاه بیوتکنولوژی گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی برای اولین بار در دانشگاه رازی صورت گرفته است.

وی افزود: اتیدیوم بروماید ماده‌ای جامد به رنگ قرمز مایل به قهوه‌ای و نسبتاً محلول در آب  با متاژن بسیار قوی و سمی که با تابیدن نور uv به آن، فلورسنت ساطع و در پوست انسان باعث ایجاد متاسیون و در نهایت سرطان می‌شود که از بین بردن این گونه مواد به سلامت محیط زیست و انسان کمک می‌کند.

رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه بیان کرد: تفکیک پسماندهای جامد و مایع اتیدیوم بروماید به صورت مکانیزه و با رعایت اصول کاملاً بهداشتی صورت گرفته است که هدف از این اقدام جلوگیری از رها شدن پسماندها در محیط زیست است که موجب آلودگی خاک و آب و در نتیجه اسیب به موجودات زنده می‌شود.

دکتر بهشتی‌آل‌آقا با اشاره به  صرف هزینه بالغ بر ۱۰۰ میلیون ریال برای از بین بردن این پسماندها، خاطر نشان کرد: در ابتدای کار، با ثبت‌نام در سایت سازمان محیط زیست و طی قراردادی با شرکت ره پویان صالح اصفهان که از جمله فعالیت‌های این شرکت از بین بردن پسماندهای صنعتی است، در این راه گام نهادیم. در این شرکت با استفاده از دستگاه‌های پسماندسوز در درجه حرارت ۱۱۰۰ درجه سانتی گراد مواد به خاکستر تبدیل شدند.

وی این اقدام را نقطه ‌شروعی برای  جمع‌آوری و امحای پسماندهای مضر در آینده دانست و افزود: زمان سپری شده برای به اتمام رساندن این پروسه حدوداً ۹ ماه بوده است که در این راه تلاش‌های دکتر زمانی و دکتر آنیتا یاقوتی‌پور معاون  و مدیر امور عمومی دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی برای ثبت این رویداد به عنوان اولین اقدام امحای مواد پسماند سرطان‌زا در دانشگاه رازی، قابل تقدیر است.