مزرعه آموزشی و پژوهشی

مزرعه آموزشی و پژوهشی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی

مزرعه هم اکنون دارای مساحتی در حدود 300 هکتار می باشد که از این مقدار 200 هکتار آن آبی و مابقی جزء زمینهای دیم محسوب میشود در حال حاضر مقدار حدود 72 هکتار از اراضی آبی تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار دارد که مقدار 30 هکتار دیگر برای اجرای سیستم تحت فشار در دستور کار قرار دارد و بزودی انجام  خواهدشد. مقدار 20 هکتار از اراضی آبی و دیم بعنوان اراضی پژوهشی به منظور اجرای طرح پایان نامه دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری اختصاص داده شده است.

رسالت اصلی مزرعه در مرحله اول فراهم آوردن امکانات لازم جهت مشارکت دانشجویان در مقاطع مختلف به منظور تربیت نیروی متخصص کارآمد با آموزش عملی روشهای مختلف کاشت،  داشت و برداشت محصولات متنوع، تعامل و همکاری با سازمانهای ذیربط در جهت اجرای طرحهای الگویی استان و مشارکت در ارائه آخرین روشهای علمی و افزایش راندمان تولید محصولات کشاورزی.  مزرعه آموزشی دارای واحدهای مختلف بشرح زیر میباشد.

مدیر مزرعه: حمیدرضا چقازردی

مدرک تحصیلی: دکتری تخصصی
رشته تحصیلی: اکولوژی گیاهان زراعی

معاون : هوشنگ مرادی بیله هویی

مدرک تحصیلی: کارشناسی
رشته تحصیلی: تولیدات گیاهی

مسئول واحد باغبانی : امیرارسلان احمدی
مدرک تحصیلی: کارشناس ارشد و دانشجوی دکتری تخصصی رشته فیزیولوژی و اصلاح میوه
رشته تحصیلی: علوم باغبانی

مسئول واحد پرورش دام و طیور: دکتر شهاب پاینده

مدرک تحصیلی: دکتری تخصصی
رشته تحصیلی: تغذیه دام

روسای پیشین:

*دکتر  محمد باهری
     *دکتر باقر مولاناپور
     *دکتر حسنعلی واحدی
     *دکتر محمود خرمی وفا
     *دکتر علیرضا زبرجدی

واحد باغبانی

این واحد در جهت ارتقاء مسائل آموزشی و پژوهشی در زمینه باغبانی از سال 1390 فعالیت خود را آغاز نموده است که هم اکنون مقدار 125750 متر مربع باغ مثمر وجود دارد که شامل:
1-
باغ کلکسیون ارقام پنج ساله به مساحت 15000 متر مربع شامل 10 گونه از درختان مناطق معتدله و سردسیری با 60 رقم میوه، دو ردیف باغ متراکم سیب 4 ساله  به مساحت 750 متر مربع با پایه M9  با ارقام گالا گالا، دلبار استیوال، گلدن دلیشز و رددلیشز
2- 10000 متر مربع باغ انگور الگویی روسیمی که  در سال 95-94 احداث شده  شامل پنج سیستم داربستی Yعریض،    Yکم عرض، T عریض، T کم عرض و کوردون ساده با شش رقم انگور شامل ارقام تامپسون سیدلس، پرلت، سفید بیدانه،  قرمز بیدانه، فلیم سیدلس و روبی سیدلس می باشد. طرح های جدید با هدف آموزش دانشجویان، ارائه الگوهای نوین به باغداران و علاقمندان به سرمایه گذاری در زمینه میوه کاری، بررسی سازگاری برخی از ارقام تجاری برتر ایجاد شده که مورد استقبال علاقمندان قرار گرفته و در طول سال به منظور یادگیری برای احداث باغات نوین بازدیدهای فراوانی دارد.
3-
حدود 100000 متر مربع از آن،  باغ قدیمی پسته است که حدود 43 سال از احداث آن میگذرد.

واحدهای پرورش دام و طیور
   مزرعه پرورش دام و طیور پردیس کشاورزی و منابع طبیعی پس از تاسیس گروه علوم دامی با احداث واحدهای پرورش گاو شیری و پرورش گوسفند شکل گرفته و پس از آن واحدهای مرغ تخمگذار و گوشتی نیز تشکیل شدند. در حال حاضر این واحد زیر مجموعه ای از مزرعه آموزشی و تحقیقاتی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی است. در ابتدا هدف از تشکیل این واحدهای پرورشی در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، آموزش عملی دانشجویان در زمینه های مختلف علوم دامی بود. به طوری که دانشجویان پس از فراغت از تحصیل علاوه بر یادگیری مباحث پایه و تئوری در زمینه های عملی نیز تبحر کافی را بدست می آورند. بعد از اینکه رشته های مختلف علوم دامی در مقاطع تحصیلات تکمیلی ارشد و دکتری در گروه علوم دامی بوجود آمد، این مجموعه نقش بسیار مهمی در تحقیقات و پژوهش های دانشجویان ایفا میکند به طوری که در حال حاضر بیشتر طرح پایان نامه دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری زیر نظر اساتید گروه علوم دامی در این واحدها انجام می شود.

الف-واحد پرورش گاو شیری
   در حال حاضر واحد پرورش گاو شیری با ظرفیت 30 راس گاو دوشا در زمینی با مساحت تقریبی 2000 مترمربع مشغول به فعالیت می باشد. این واحد هم اکنون دارای 10 راس گاو دوشا، 15 راس تلیسه و گاو آبستن خشک و 20 راس گوساله نر و ماده جوان و پرواری می باشد. با برنامهریزی های شکل گرفته در زمینه بهبود تغذیه این واحد سعی شده است که تولید این گاوداری به سطح بهینهای ارتقا یابد به طوری که هم اکنون به طور تقریبی مقدار 220-200 کیلوگرم شیر به طور روزانه (میانگین تولیدی روزانه 20 تا 21 کیلوگرم برای هر راس) تولید دارد. البته بخش دیگری از عایدات حاصل از فعالیت این واحد، گوساله های نر و ماده متولد شده می باشند که به عنوان گاوهای شیری آینده و گوساله های پرواری در همین واحد پرورش داده می شوند. همچنین واحد گاو شیری دارای 6 نفر پرسنل قراردادی، شرکتی و روزمزد می باشد که به صورت شیفت کاری مشغول خدمت رسانی هستند.

ب- واحد پرورش گوسفند
   هم اکنون این واحد با ظرفیت حدود 100 راس در زمینی با مساحت تقریبی 1800 متر مربع مشغول به کار میباشد. که دارای تعدادی میش و بره، بز و بزغاله و تعدادی قوچ و بره پرواری می باشد. مهمترین نقش این واحد علاوه بر نقش آموزشی دانشجویان و تولیدی، انجام اکثر تحقیقات دانشجویان تحصیلات تکمیلی با گرایش تغذیه دام و فیزیولوژی دام می باشد لذا این واحد سالیانه در انجام بیشتر طرح های تحقیقاتی منتشر شده در مجلات علمی پژوهشی داخلی و خارجی نقش ارزنده ای دارد. پرسنل این واحد شامل دو نفر نیروی شرکتی میباشد که به صورت شیفت کاری در حال خدمت رسانی هستند.

ج- واحد پرورش مرغ تخم گذار
   این واحد با ظرفیت تقریبی 1800 قطعه مرغ تخمگذار در زمینی به مساحت تقریبی 250 متر مربع احداث شده است. هم اکنون تعداد 1500 قطعه مرغ تخمگذار جوان با هدف انجام طرح های تحقیقاتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مقطع تغذیه طیور در این واحد پرورش داده می شوند. این واحد توسط یک نفر پرسنل شرکتی اداره میشود.

د- واحد مرغ گوشتی
   واحد مرغ گوشتی پردیس کشاورزی دارای ظرفیت 5000 قطعه جوجه گوشتی میباشد که در زمینی به مساحت تقریبی 700 مترمربع احداث شده است. هدف اصلی احداث این واحد علاوه بر تولید گوشت مرغ سالم و عاری از آنتی بیوتیک، اجرای طرح های تحقیقاتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی مقطع تغذیه طیور و همچنین آموزش عملی دانشجویان مقطع کارشناسی می باشد. این واحد نیز همانند واحد پرورش گوسفند در انجام بیشتر طرح های تحقیقاتی منتشر شده در مجلات علمی پژوهشی داخلی و خارجی است که نقش ارزندهای ایفا میکند.
ه- واحد تهیه خوراک دام
   این واحد با داشتن دستگاه آسیاب و میکسری که در انبار آن موجود است فعالیت دارد، فعالیت این واحد در تهیه کنسانتره دامی و مرغ های گوشتی و تخم گذار نقش بسیار  مهمی دارد. تهیه جیره های تنظیم شده و مطمئن از نظر ترکیبات مواد خوراکی و با ارزش غذایی بالا، نقش بسیار ارزنده ای در بهبود تولید در واحدهای پرورشی مزرعه دامپروری دارد، به طوری که در حال حاضر با اطمینان بالای  میتوان خوراک مناسبی در اختیار دام ها قرار داد.